Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
6.990 Ft
Menny.:db
Kép 1/4 - Vidám csibék - Fat Brain Toys
Kép 2/4 - vidam csibek
Kép 3/4 - vidam csibek
Kép 4/4 - vidam csibek
Vidám csibék - Fat Brain Toys
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Youtube videók

Vidám csibék - Fat Brain Toys

6.990 Ft
Korosztály
Alsósoknak (5-10 év)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Memória fejlesztő társasjáték kicsiknek - tojásokkal, kiscsibékkel. Első társasjátéknak is tökéletes kedves játék, amely a koncentrációt és logikát is fejleszti.
Cikkszám: HOR0931FB
Szállítási díj: 1.290 Ft
Elérhetőség: Raktáron - 1-3 munkanap
Várható szállítás: 2021. május 11.
Szerezhető hűségpontok: 94

Leírás és Paraméterek

Most nagyon kell figyelned, hogy melyik tyúk alatt rejtőzik tojás, hiszen a kis tyúkok folyamatosan másik fészekre ülnek. Jegyezd meg jól, hogy melyik alatt van tojás, mert ha nem figyelsz könnyen eltörheted a kiválasztott színes tojásodat!

Játékszabály:

Kot-kot! Milyen csibe-csoda memóriád van!

Ez az első társasjátéknak is tökéletes, kedves kis játék, a koncentrációt és memóriát fejleszti. De légy résen! Mivel a figurák folyamatos mozgásban vannak, még nagyobb a kihívás!

Ki lesz a tyúkudvar ura?
Gyűjtsd össze mind a 12 tojást, és tedd vissza a tojástartóba. De figyelj, hogy választasz! Tartsd rajta a szemed játékostársaidon, és kövesd a kis tyúkokat, akik mindig másik fészekre ülnek!

A játék célja:
Légy te a tyúkudvar ura! Rejtsd el, és találd meg a tyúkok alatt rejtőző 12 tojás, de vigyázz, mert könnyen eltörhetnek.

A játék előkészítése:
Gyűjtsük össze a csibéket! Rakjuk a 15 db fészket szétszórva az asztalra, rakjuk rájuk a 12 db fehér tojást: mindegyikre egyet-egyet. A tojásokra ültessük rá a csibéket. (3 db fészek üresen fog maradni). Minden játékos választ egy pontozó fészket, és egy színes tojást. Helyezzük a színes tojást a pontozó fészek közepén lévő ’START’ mezőre. Helyezzük a tojástartót az összes játékostól elérhető távolságra. Ide fognak kerülni az összegyűjtött tojások.

A legfiatalabb játékos kezd. Óramutató járásával megegyező irányban halad a játék.

Pontszerzés:
Ha a játékos olyan csibét emel fel, ami alatt nincs tojás, a színes tojásával lépnie kell egyet a start mezőről az óramutató járásának megfelelően. Minden rossz választásával tovább töri a tojását. Ha valakinek teljesen összetörik a tojása, kiesik a játékból, és néző marad a továbbiakban. Az a játékos nyer, akinek a pontozó fészken legkevésbé törött tojásos képen áll a színes tojása, amikor már mind a 12 tojás fel került a tojástartóba.

A játék menete:
Első rész – Kot, kot! Találjuk meg a tojásokat! Az első játékos felemel egy csibét: ha tojást talál alatta, azt a tojástartóba rakja. Fontos: A felemelt csibét ilyenkor mindig másik fészekre kell visszaültetni, mint ahonnan felemelte a játékos! Ez ismétlődik minden körben. Viszont, ha olyan csibét emeltünk fel, ami alatt épp nem volt tojás, akkor a csibét ugyanabba a fészekbe kell visszatenni, mint ahonnan felemeltük. Ilyenkor a színes tojásunkkal lépjünk egyet a pontszerző fészkünkön. Ha legközelebb is olyan csibét emelünk fel, ami nem tojáson ült, akkor lépjünk még egyet. És így tovább… De vigyázzunk, ha összetörik a tojás, kiesünk a játékból! A játék addig tart, míg a játékosok meg nem találják mind a 12 fehér tojást és azok fel nem kerülnek a tojástartóba. A játék végén a tojástartó minden rekeszében van tojás, és három üres fészkünk maradt.

Második rész – Kot, kot! Rejtsük el a tojásokat!
Ezt követően, a játékosok minden körben elvesznek egy tojást a tojástartóból, és valamelyik üres fészekre helyezik, majd rá ültetik valamelyik csibét.

Ha a felemelt csibe alatt már van tojás a fészekben, akkor a játékos az előbb elhelyezett tojásra ülteti át. Ilyenkor lépnie kell a színes tojásával a pontszerző fészken. A következő játékosnak meg kell próbálnia a szabadon hagyott tojást letakarni.

A soron következő játékos mindig egy másik csibét választ, és az előző játékos által elhelyezett tojásra ülteti. A játék addig tart, míg mind a 12 tojáson csibe nem ül.

Ki lesz a nyertes?
Kot-kot! Milyen csibe-csoda memóriád van! Az a játékos nyer, akinek a pontozó fészken legkevésbé törött tojásos képen áll a színes tojása, amikor már mind a 12 tojás felkerült a tojástartóba.

Amennyiben döntetlen alakulna ki a játékosok között, a játék folytatódik, egészen addig, míg az egyik játékos rossz csibét nem választ.

A doboz tartalma 15 db fészek, 12 db csibe, 12 db tojás, 4 db pontozó tojás, 4 db pontozó fészek
Anyaga Karton és műanyag
Ajánlott korosztály 5+
Játékosok száma 2-4

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Állati logika - Dolgoztasd meg az agyad! - Fat Brain Toys

9.990 Ft
Raktáron - 1-3 munkanap
Várható szállítás: 2021. május 11.

Ügyes galamb egyensúlyozó játék

7.890 Ft
Raktáron - 1-3 munkanap
Várható szállítás: 2021. május 11.

Robot arcok: Figyelj! Keress! Reagálj! - Learning Resources

12.480 Ft 10.750 Ft
Utolsó 3 db raktáron
Várható szállítás: 2021. május 11.

Makkos mókus társasjáték - Learning Resources

13.090 Ft 11.280 Ft
Utolsó 3 db raktáron
Várható szállítás: 2021. május 11.

Facebook kommentek