Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.770 Ft
Menny.:db
Kép 1/3 - Mit használjak? - Párosító játék - Frank
Kép 2/3 - mit hasznaljak?
Kép 3/3 - mit hasznaljak?
Mit használjak? - Párosító játék - Frank
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Mit használjak? - Párosító játék - Frank

1.770 Ft
Korosztály
Alsósoknak (5-10 év)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Különféle használati tárgyak képének összepárosítása a funkciójukat szemléltető képekkel. Ha a gyermek helyesen rakja össze a sorozatokat, akkor a képek pontosan illeszkednek egymáshoz, így a gyermek önmagát tudja ellenőrizni.
 
Cikkszám: FRA 26107
Szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. augusztus 09.
Szerezhető hűségpontok: 24

Leírás és Paraméterek

A játék célja

Különféle használati tárgyak képének összepárosítása a funkciójukat szemléltető képekkel. Ha a gyermek helyesen rakja össze a sorozatokat, akkor a képek pontosan illeszkednek egymáshoz, így a gyermek önmagát tudja ellenőrizni.

Fejlesztési területek:
- szem-kéz koordináció
- finommotorika
- logikus gondolkodás
- ok-okozati viszony felismerése
- ismeretbővítés
- szókincsbővítés

A játék menete

Tegyük az asztalra és keverjük össze a képkártyákat. A gyermek válasszon egy képkártyát, majd keresse meg a többi közül a két hozzá illő képet, és illessze mellé. Játék közben (szükség szerint segítséggel) a gyermek nevezze meg a képeken szereplő használati tárgyakat, valamint fogalmazza meg funkciójukat.

A játékban megjelenő használati tárgyak:
távcső, olló, tű és cérna, létra, kés, mikroszkóp, zseblámpa, zsírkréta, kulcs, fésű, vasaló, kalapács és szög

További játékvariációk

Játékosok száma: 1-4

Memória-lottó játék (2-4 játékos)
Osszuk el a játékosok között egyenlően a sorozatok középső, használati tárgyat ábrázoló tagját. (Könnyen megismerjük ezeket: 2 fülük van.) Tegyék ki maguk elé a kapott kártyáikat képpel felfelé. A többi kártyát tegyük középre összekeverve, képpel lefelé fordítva. A játékosok az óramutató járásával egyező irányban következnek felváltva. A soron következő fordítson fel egy kártyát úgy, hogy minden társa láthassa. Ha a nála lévő valamelyik kártyához tartozik, elveheti, odaillesztheti a másik mellé, és még egyszer fordíthat. Ha nem, vissza kell fordítania a helyére. Az nyer, aki leghamarabb rakja ki az összes sorozatát.

Barkochba
Az egyik játékos gondoljon egy dologra a képkártyákról. A többiek tegyenek fel kérdéseket, melyek segítségével találják ki, társuk mire gondolt. Versenyezhetnek is a játékosok: aki hamarabb kitalálja a feladványt, elveheti a képet, és akinél a játék végén a legtöbb kártya van, az nyer.

Fordított barkochba
Az egyik játékos gondoljon egy képkártyán szereplő dologra, és mondjon róla minél több tulajdonságot. A többiek próbálják kitalálni. Az előbbi játék alapján versenyezhetnek is.

Gyorsasági játék 1.
Tegyük az asztalra összekeverve, képpel felfelé fordítva a sorozatok középső, használati tárgyat ábrázoló tagját. (Könnyen megismerjük ezeket: 2 fülük van.) A játékvezető információi alapján kell megkeresni a képeket, pl.: „Keresd meg azt a tárgyat, amelyiket akkor használjuk, ha nem érünk fel valamit!”. Aki előbb csap rá a megfelelő kártyára, az megtarthatja. Az győz, aki több kártyát gyűjt össze.

Gyorsasági játék 2.
A képeket tegyük felfelé fordítva, összekeverve az asztalra. A játékvezető mutasson fel egy képet. Akik előbb csapnak rá a hozzá tartozó 2 másik kártyára, azok megtarthatják (akár 1, akár 2 gyermek). Az győz, aki több kártyát gyűjt össze.

Mesélj a képekről!
A gyermek (szükség szerint felnőtt segítségével) meséljen a sorozatokról. Fogalmazzuk meg az ok-okozati viszonyokat. Kitalálhatunk a képekhez történeteket is.

További fejlesztési területek:
- iránydifferenciálás
- vizuális memória
- auditív memória
- figyelem
- beszédészlelés
- beszédértés
- beszédkészség
- társas készségek
- képzelet

A doboz méret 15X20X5cm
A doboz tartalma 36 db képkártya, melyekből 12 képsorozat rakható össze.
Anyaga Karton
Ajánlott életkor 4+

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Kapcsolódó termékek

Facebook kommentek

Neked ajánljuk