Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
8.370 Ft
Menny.:db
Kép 1/3 - Mental Blox GO! Logikai kihívás - Learning Resources
Kép 2/3 - mental blox go logikai kihivas
Kép 3/3 - mental blox go logikai kihivas
Mental Blox GO! Logikai kihívás - Learning Resources
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Youtube videók

Mental Blox GO! Logikai kihívás - Learning Resources

8.370 Ft
Korosztály
Ovisoknak (2-6 év)
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Ötletes logikai fejtörő a Leraning Resources-tól! Számtalan feladvány dolgoztatja meg az agytekervényeket és fejleszti a kognitív képességeket.
Cikkszám: LER 9286
Szállítási díj: 1.290 Ft
Elérhetőség: Előrendelhető - 2-6 hét
Várható szállítás: 2021. július 12.
Szerezhető hűségpontok: 112

Leírás és Paraméterek

A Mental Blox Go! több mint 30 észbontó rejtvénnyel és játékkal teszi próbára a kritikai gondolkodást és a stratégiai érzéket! A játékszabály leírását színes szemléltető ábrák és megoldások is kiegészítik. Akár egyedül, akár mással együttműködve, akár néhány barátod ellen játszol, garantáltan élvezni fogod ezeket a próbára tevő, logikai gondolkodást fejlesztő rejtvényeket.

Megjegyzés:
• A rejtvények és játékok különböző nehézségi szintűek, eltérő készségszintet fednek le. Kezdd az egyszerűbbekkel, majd haladj az egyre nehezebbek felé. Bizonyos játékok többféleképpen is játszhatók. Azt javasoljuk, hogy először a sztenderd szabályok szerint kezdd őket játszani, és csak ezután próbáld ki a többi variációt.

1. Memóriajáték! 2 játékos részére
Rakd ki az elemeket a képen látható módon. Egymás után fordítsatok fel egy elemet, megnézve a mintáját, majd egy másikat, hogy párt találjatok (a minta nélküli elemek is számítanak). Ha párt találtál, tartsd meg mindkét elemet, ha nem, fordítsd vissza őket. Ezt addig folytassátok, míg az egész tábla üres nem lesz. Kinek sikerült a legtöbb párt találni? Nyertél! Keverjétek össze az elemeket, és próbáljátok meg még egyszer!

2. Sudoku 1 játékos részére
Rakd ki az elemeket a képen látható módon. Ezután töltsd fel a tábla üres részét, úgy, hogy minden sorban és oszlopban mindegyik formából csak egy darab legyen. Ne legyen ismétlődés. A következő oldalon további feladványokat is találsz.

3. Sudoku – További feladványok

4. Sudoku – Megoldások

Vigyázz: A sorokban és oszlopokban minden helyre más forma kerül. A szín nem számít!

5. Tili-toli 2 játékos részére
Rakd ki az elemeket a képen látható módon, az 1-es puzzle baloldalon lévő képe szerint. Tolj el 1 elemet egy vele szomszédos mezőbe (jobb-bal vagy fent-lent irányban), és ezt folytasd addig, amíg a tábla a jobboldali képnek megfelelő elrendezésbe kerül. Próbáld megoldani a többi feladványt is, a lehető legkevesebb mozgatással!

6. Lépésről-lépésre 1-2 játékos részére (kooperatív-játék)
Vegyük le az összes elemet a tábláról, és fordítsuk őket mintás oldalukkal lefelé. Töltsd fel a táblát úgy, hogy az első elemet tedd bárhová és (most jön a kihívás) a soron következő elemeket helyezzétek el úgy, hogy nem kerülhet egymás mellé két azonos színű (jobb-bal, alul-fölül irányban)!

Alternatív kihívás: Fordítsuk az elemeket mintás oldalukkal felfelé (a minta nélküli elemek is számítanak). Most rendezzük el úgy őket a táblán, hogy ne kerüljön két azonos mintájú egymás mellé.

7. Csere-bere! 1-2 játékos részére (kooperatív-játék)
Rakd ki az elemeket a képen látható módon. Cserélj fel két szomszédos elemet úgy, hogy ne maradjon egymás mellett két azonos színű elem (jobb-bal vagy fel-le irányba). Nézd meg, hány lépésben sikerül, majd döntsd meg a saját rekordod!

Alternatív kihívás: Cserélj fel 2 elemet úgy, hogy ne maradjon egymás mellett két azonos színű, vagy formájú elem.

8. Hármas párok 2 játékos részére
Vegyük le az összes elemet a tábláról, és fordítsuk őket mintás oldalukkal lefelé. Minden körben rakjunk egy újabb elemet a táblára. Az új elemnek kapcsolódnia kell, a táblán már fennlévő elemek valamelyikéhez: bármely kapcsolódó helyre rakhatjuk őket (jobb-bal, fent-lent, vagy átlós irányban). Az a játékos nyer, akinek elsőként sikerül 3 azonos színű, vagy formájú elemet valamelyik irányban, egy sorba rendeznie.

Alternatív kihívás: Fordítsuk az összes elemet mintás felükkel felfelé (a sima is mintának számít). Most próbáljunk meg először 3-at egy sorba rendezni azonos színből, formából, vagy mintából.

9. A hiányzó elem 3 + játékos részére
Rakjuk ki az elemeket mintás oldalukkal felfelé, ahogy a fenti példán látható. Az egyik játékos a ’rejtő’, a többiek pedig a ’keresők’. A keresők minden körben csukott szemmel elszámolnak 5-ig. A „rejtő játékos” ezt követően levesz 1 elemet a tábláról. A számolást követően a ’kereső játékosok’ feladata, hogy rájöjjenek, melyik a hiányzó elem. Az első játékos, aki megnevezi a hiányzó elem színét és formáját, megtarthatja azt. Ezt követően a „rejtő játékos” minden körben további egy-egy elemet vesz le a tábláról. Az a játékos nyer, aki elsőként gyűjt össze 3 elemet.

Alternatív kihívás: Ahhoz, hogy megtarthassa az elemet, a „kereső játékosnak” nemcsak a hiányzó elem színét, formáját, hanem mintáját is helyesen meg kell neveznie.

10. Az új elem 3 + játékos részére
Rakjunk 8 elemet a táblára, mintás oldalukkal felfelé, ahogy a fenti példa mutatja. Mindegyik színből 2 elem kerüljön fel. Minden körben, az egyik játékos 1 új elemet helyez a táblára, míg a többi játékos csukott szemmel 5-ig számol. A számolást követően a ’kereső játékosok’ feladata, hogy rájöjjenek, melyik az új elem. Az első játékos, aki megnevezi az új elem színét és formáját, kap 1 pontot. Minden körben újabb elem helyeződik fel, az a játékos nyer, aki elsőként gyűjt össze 3 pontot!

11. 4x4 sakk 2 játékos részére
Minden játékos választ egy színt. A 4 azonos színű elemet a tábla valamelyik széle mentén rakja ki, ahogy a fenti példa mutatja. Minden körben mozdítsunk el egy elemet (nézzük meg a fenti képen, melyik elem, milyen irányba mozdítható). Ezt követően „ejtsük foglyul” az ellenfél elemeit, azzal, hogy hogy ugyanabba az irányba mozdítjuk az elemünket. Az nyer, aki foglyul ejti az ellenfele összes elemét, vagy megakadályozza a további mozgásban.

12. 4-es torony 2 játékos részére
Rakd ki az elemeket a képen látható módon. Az 1-es játékosé a zöld és kék elemek lesznek, a 2-es játékos a narancs és lila elemeket kapja. A cél az, hogy építs fel mindkét színedből egy-egy tornyot. Ehhez vagy fel kell cserélned két szomszédos elemet (jobb-bal vagy fent-lent irányban), vagy valamely elemet egy szomszédos üres helyre tolnod. Kezdd el a torony építését azzal, hogy a köröd, a vele azonos színű négyszögre teszed (amint a kör a négyszög mellé kerül). Ezzel elkezdted a toronyépítést, és a torony ettől kezdve nem mozdítható. A játék akkor ér véget, ha valamelyik játékos mindkét tornyot megépíti, a fent mutatott sorrend alapján. (Alulról fölfelé: Négyszög, Kör, X-forma, háromszög sorrendben egymásra tévő őket).

A doboz tartalma 16 db kirakós elem (4 különböző alakzatban, színben és mintában), 1 db alapzatból kivehető 3 részes tároló, 1 db játékszabály, 1 db rejtvényfüzet
Anyaga műanyag
Ajánlott korosztály 5 +

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Vigyázz, kész, rajt! - Learning Resources társasjáték

19.730 Ft 17.000 Ft
Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2021. május 13.

Pénztárgép euró játékpénzzel - Learning Resources

18.990 Ft
Előrendelhető - 2-6 hét
Várható szállítás: 2021. július 12.

Programozható robot egér szettben - Learning Resources

32.060 Ft 27.630 Ft
Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2021. május 13.

Tetrisz - Learning Resources

11.030 Ft 9.500 Ft
Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2021. május 13.

Facebook kommentek