Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért érdemes fajátékot választani?

 

Napjainkban a fából készült játékok újra reneszánszukat élik! Fejlesztő játékok, terápiás eszközök is készülnek szép számmal fa alapanyagból! A szülők és pedagógusok egyaránt előnyben részesítik ezeket a termékeket, természetesen nem véletlenül! Cikkükben megvizsgáljuk a fajátékokat és azoknak az előnyeit!

 

 

Lássuk, miért érdemes mellettük letennünk a voksunkat!

 

1.     Természetes, szerves alapanyag, természetközeli érzetet hordoz magában. Kellemes kézbe venni, jó tapintású, könnyen lehet színezni, továbbá vizuális élményt is nyújt a fa felépítéséből fakadóan, szép látványt nyújt a mintázata, ezáltal serkentik a gyermek érzékeit.

 

2.     Tartósak! A műanyag vetélytársakkal szemben sokkal kevésbé fog rajtuk az idő, felületük nehezebben karcolódnak, tömör felépítésük miatt nem törékenyek. Továbbá bizonyos fokig a fajátékok javíthatóak.

 

3.     Biztonságosak mert a fa alapanyag nem toxikus, nem tartalmaznak semmilyen méreganyagot.

 

4.     Fejlesztő funkcióval is bírnak, nagyban befolyásolják a képzelőerőt, továbbá kognitív készségek fejlesztésére is alkalmasak, pl. logikai játékok, továbbá kirakósoknál fejlődik a szem-kéz koordináció és a finommotorikus készség is.

 

5.     Amit csak el lehet képzelni, az előállítható fából. Hihetetlenül széles a fajátékok spektruma, autós játékoktól kezdve, babajátékokon át társasjátékokig, bármi készülhet fából és bárkinek a bőrébe belebújhatnak a kicsik a fából készült szerepjátékok segítéségével.

 

6.     Nem csak a gyermekek a célközönség! Rengeteg játék készül idősebb korosztályoknak is fából pl. összeszerelhető és önműködő modellek.

 

7.     Eco friend! Sokkal kisseb az ökológiai lábnyomuk, hiszen természetes úton lebomló anyagból készülnek ellentétben a műanyag társaikkal, ám ezen a területen is vannak törekvések biológiailag lebomló anyagból készült műanyag játékokat is meg lehet találni manapság a piacon.

 

Az egyetlen negatívum a többi játékhoz viszonyított magasabb árfekvés, azonban érdemes figyelembe venni a fenti pontokat, kiemelve a tartósságot a biztonságosságot és a környezetbarát tulajdonságokat.

 

Hosszabb távon jobban megtérül minőségi, prémium kategóriás fajátékokat vásárolni olyan nemzetközileg elismert gyártóktól, mind a Hape, a Melissa and Doug, vagy a Goki. Óriási választék és felsőkategóriás minőség azok az értékek, amiket ezek a gyártók képviselnek és a játékokat akár több felmenő generáció is tud felhőtlen örömmel teli órákat okozni, hiszen, ha valami, akkor egy fajáték kiállja az idő próbáját!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyártók Játékok