Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az építő játékok építőek

Az építő játékok építőek

Az építő játékok amióta világ a világ, népszerűségben töretlenek. Ha a lurkók támogató környezetben nőnek fel, akkor az alkotás, vagyis az építés folyamatát nem tehetséghez vagy egyéb elvárásokhoz kötik, hanem az örömhöz. A boldogság megéléséhez. Innentől kezdve az inspiráló játékidő és kikapcsolódás borítékolható. Akár még a felnőtteknek is. Mert építeni kortól függetlenül jó.

 

Az építő játékok az alkotó fantázia építőkockái

A képzelet ki és megélése gyermekkorban (is) kulcsfontosságú. A fantázia fejlesztése bármennyire is furcsának tűnhet, komolyan hatást gyakorolhat a felnőtt életre. Szóval nem mindegy, hogy a kicsik milyen módon teljesíthetik ki az elméjükben és szívükben megszülető ötleteket.

A fa kockák, a golyópályák vagy a különböző mágneses építők egyaránt nagyszerű eszközei annak, hogy a képzeletben létező építmények végül a valóságban is megjelenjenek. Ráadásul az építés igazi alkotófolyamat, ami a koncentráltság állapotában képességeket, készségeket is fejleszt. Az álommegvalósításban szülők és gyermekeik közösen is részt vehetnek, ami extra módon fokozza az amúgy sem csekély játékélményt.

A kezdeti bizonytalan, olykor ügyetlen mozdulatok végül kifinomultakká válhatnak, mert a gyakorlás ezen a területen is hamar megmutatja a pozitív előnyeit. De ami mindig és mindenkor elsőbbséget élvez, az a pozitív érzések felébresztése. Ha az alkotáshoz, az építéshez örömérzet társul, az bizony a legtöbb, ami remélhető.

Az építő játékok hány éves korig ajánlhatóak?

Az igazság az, hogy a felnőttek is kiteljesítőnek érezhetik az építés folyamatát, ezért korkorláttal nem érdemes élni ezen játéktípusoknál.