Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

A szerepjátékok nemcsak szórakoztatóak, hanem hihetetlenül fejlesztőek is

A szerepjátékok a gyerekek kedvenc elfoglaltságai közé tartoznak. A móka alapját az utánzás adja. A lurkók előbb megfigyelik a szüleiket, teljesen hétköznapi helyzetekben, aztán a következő lépésben önmaguk főszereplésével rekonstruálják az eseményeket.

Így válhat roppantul érdekes, izgalmas helyszíné mondjuk a konyha vagy éppen egy kompletten berendezett babaszoba.

Miért annyira hasznosak a szerepjátékok?

Bár játék témában furcsának tűnhet hasznosságról beszélni, ám mégis érdemes ilyen szemüvegen keresztül is ránézni. Ugyanis minden egyes szabadidős tevékenység, ami a gyerekeket vagy fizikai, vagy mentális szinten foglalkoztatja, fejlesztő erejűek. Nyilván a legjobb, amikor mindkét terület bekapcsolódhat az időtöltés során. A színészkedés, amit sokan majmolásnak csúfolnak, igazi telitalálat. Egyrészt nagymértékben finomítja a lurkók koncentrációs, megfigyelő képességét. Hiszen aprólékosan rögzítik a szülők viselkedését, nézik, hogy ki, mit csinál, és az így megszerzett tapasztalatokat építik be a saját játékukba. Másrészt a kommunikációs, kifejezési képességek is árnyalódnak azáltal, hogy a szerepléshez komplex jelenetek, beszélgetések, sőt, dialógusok társulnak. Harmadrészt pedig számtalan gyakorlati leckével is gazdagodhatnak, például a főzéssel, konyha rendezéssel, mosogatással stb. kapcsolatban, amit a későbbiekben élesben is alkalmazhatnak, nemcsak a játéktérben.

szerepjátékok beszédesek?

Igen. Érdemes figyelni az ilyen módon kibontakozó gyerkőcöket, mert sokat elárul a játék a bennük zajló lelki eseményekről, örömökről és feldolgozatlan traumákról.

Tartalomhoz tartozó címkék: szerepjátékok népszerű szerepjátékok