Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

A készségfejlesztő játékok megunhatatlanok

A készségfejlesztő játékok megunhatatlanok

A készségfejlesztő játékok célja evidens. Ugyanakkor csak abban az esetben érhetik el a kitűzött szándékot, amennyiben kellően izgalmasak, érdekesek és vonzóak. Ha ezen a ponton valami nem stimmel, akkor a gyerkőcök hamar elveszíthetik a lelkesedésüket, és így dugába dőlhet a jól kitalált terv.

Még szerencse, hogy unalommal és hasonló szájat lefelé görbítő tényezővel nem igazán kell számolnod.

Hogyan működnek a készségfejlesztő játékok?

Gyakorlatilag bármilyen játék képes a tanításra, viszont nyilván nem egyforma mértékben dolgoztatják meg az agytekervényeket az egyes variációk. A különböző típusok eltérő agyi területeket aktivizálnak, vagyis a fejlesztés játékonként más szinten és eredménnyel történik.

A készségek széles spektrumon mozognak. Közéjük tartozik a teljesség igénye nélkül a szem-kéz koordináció, a kreativitás, a logikus gondolkodás vagy például a megfelelő magasság-mélység-távolság felmérése. Természetesen a fejlődés sokféle módon beindítható, de nem véletlen, hogy a legjobb és legtöbb könnyedséget nyújtó eszköz erre a játék. A játszás ugyanis az öröm légkörébe burkolózik, ahol a lurkó észre sem veszi, hogy miközben nyakig elmerül például a golyópályázásban, milyen komoly agymunkát végez.

És itt a lényeg. Azért annyira hatásos az ilyen tanulás, mert öntudatlanul megy végbe, mindenféle külső kényszerítés és természetellenes fókuszáltatás nélkül.

Mi a készségfejlesztő játékok sikerének titka?

Az, hogy minden életkorhoz találni ideális variációt, és ezen múlik minden. Ha a gyermek érez kihívást a játékban, amit megugorhatónak ítél, és boldogan próbálkozik, akkor kiváló a döntés.