Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

A játékok ovisoknak kalandos élményeket ígérnek

A játékok ovisoknak kalandos élményeket ígérnek

A játékok ovisoknak olyan világot teremtenek, ahol a fantázia elemei valóra válhatnak. Miközben a képességek, készségek fejlődhetnek. Az izgő-mozgó lurkók a változatos eszközkészlet tagjaival mind fizikailag, mind szellemileg jótékonyan lefáradhatnak, hogy az alvási idő után, energiával töltődve újra érezhessék/élvezhessék a játszás örömét.

 

A játékok ovisoknak minden esetben több funkcióval rendelkeznek?

Igen. Az esetek jelentős hányadában túl a játék boldogságán, az egyes kellékek fejlesztési feladatokat is betöltenek. A társasjátékok például nem egyszer a szociális konvenciók bemutatására is szolgálnak, a közösségi élmény és együtt lét megtapasztalásán kívül, természetesen. A mozgást támogató játékszerek sem csupán az aktivitás eufóriájával ajándékozhatják meg a lelkesen kúszó-mászó-rohangáló lurkókat. A különböző koordinációs, koncentrációs képességek is eredményesen fejlődhetnek. A kommunikatív megnyilvánulások alakulásáról nem is beszélve.

A fantázia ki és megélése gyermekkorban létkérdés. Így aztán az építő játékok elengedhetetlenek az óvodai repertoárból. Az alkotás iránti vágyat és szerelmet tovább fokozhatják a kreativitást támogató variációk. Továbbá nem érdemes megfeledkezni a játékhangszerek adta jól hallható előnyökről sem. A különböző érzékszervek stimulálásával az idegrendszer egésze munkába állítható, ami egyet jelent a harmónia megélésével és persze a fokozatos, mégis jelentős fejlődéssel.

játékok ovisoknak a felnőtt korra is kihatnak?

De még mennyire, hogy igen. Elég csak az ügyességi játékokat alapul venni, amelyek a problémamegoldó készség finomodásához vezetnek.