Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

A játékhangszerek kézzel foghatóvá varázsolják a zeneszeretetet

A játékhangszerek kézzel foghatóvá varázsolják a zeneszeretetet

A játékhangszerek már féléves kortól „bevethetőek”. A zene iránti lelkesedés nem tehetség kérdése, így aztán az örömteli időtöltés bármelyik lurkó esetében borítékolható.

 

A játékhangszerek prémiumminőséget képviselnek

A fából készített, gyermekeknek szánt eszközök nem mindennapi tulajdonságokkal büszkélkednek. Nem látszat játékszerekről van szó, amik funkcionalitással nem rendelkeznek, hanem ténylegesen hangok kiadására teremtettek. A zene már a magzati korban is jelen van. Elég csak a szívdobogásra gondolni, ami egyet jelent a biztonsággal, a szeretettel, a meghittséggel. A sima és csörgődobok rázása, ütögetése éppen ezért visszaidézheti azokat a tudat alatt eltárolt és megőrzött pillanatokat. A fúvós, pengetős vagy éppen billentyűs variációk a harmónia jól hallhatóan megtapasztalható ígéretével csábítanak. 

Persze előfordulhat, hogy az ami a lurkók fülének ideális, kedves vagy izgalmas, a felnőtteknek kevésbé okoz zenei élményt, de ez vele jár a játékkal. Ami, azonban bizonyos, és már millió kutatás foglalkozott bizonyításképpen a témával, hogy a zene fejleszti az idegeket. Serkenti a képességek, készségek fejlődését és motiválja a kreativitást. Ezen kívül a képzeletvilág árnyalásában is szerepet játszik. Arról nem is beszélve, hogy lelki értelemben is megannyi húrt megpendíthetnek az előcsalogatott dallamok.

játékhangszerek csak a muzikális gyerkőcöknek kézenfekvő ajándékok?

Igen, de a zenére való nyitottság nem jelent egyet a tehetséggel. A hangok birodalmának megismerése mindegyik gyermek előjoga, függetlenül az esetleg felbukkanó egyéni kvalitásoktól.