Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

A játékfigurák az eredeti formákat idézik

A játékfigurák az eredeti formákat idézik

Mitől válnak a játékfigurák annyira kedveltté? Az érdekes színeiktől? A megfogó kivitelüktől? Esetleg az extra tapintásuktól? Mi a titok, ami annyira vonzza a gyermekeket, és amiért annyira népszerűek ezek a termékek?

 

A játékfigurák kicsiben hozzák a nagyot

A helyzet az, hogy a titok, ha egyáltalán annak mondható, ami garantáltan a siker hátterében áll, az aprólékos kialakítás. Nyilván egy gyermek nem feltétlenül tudja, hogy eredeti méretében hogyan is nézett ki egy dinó. Bár, ha rajong a témáért, akkor könnyen lehet, hogy nagyobb ismeretanyaggal rendelkezik, mint a legtöbb felnőtt. Viszont azt azonnal észrevenni, ha egy figura aránytalan, ha valami nem stimmel vele, amitől hiteltelenné és főleg érdektelenné válik.

Az élethű kivitel olyan luxus, ami manapság alapvető elvárás. A luxust főleg úgy érdemes értelmezni, hogy a gyártók nem kevés időt és energiát szánnak arra, hogy a végeredményként megszülető állatok, dinók és egyéb figurák egy az egyben a valóság kicsinyített másaiként jelenjenek meg. Így aztán Noé bárkája az összes utassal, vagy egy igazán profi istálló pont ugyanolyan könnyedséggel varázsolható a gyerekszobába, mint mondjuk a Jurassic Park legtöbb lakója.

A szép színeket, mesteri megformázottságot képviselő játékszerekre jó ránézni. Miközben szinte kézbe kívánkoznak, hogy valóra váltsák a lurkók képzeletében megszülető jeleneteket, történeteket. A kreativitás és fantázia így, kart karba öltve fejlődhet.

játékfigurák tanítanak?

Igen. Elég csak a dinóknál maradnunk. Az aprólékosan megmunkált figurákhoz könnyen némi tudásanyag is társítható, aminek az elsajátítása gyerekjáték.

Tartalomhoz tartozó címkék: játékfigurák népszerű játékfigurák