Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Toycity.hu Edukációs Sorozat 1. rész: Iskolakezdés

2020. 08. 31. 00:00:00

Az iskolakezdés hatalmas kaland és egyben kihívás minden gyermek és szülő életében, különösen a bűvös legelső nap. Még mindenki izgul, nem igazán lehet tudni mire számíthatunk, új környezet, élmények, emberek a pedagógusok és a gyerekek személyében.
 

Annak érdekében, hogy mindez a lehető legkevesebb aggódással és feszültséggel járjon szeretnénk néhány tippet megosztani veletek, hogy gördülékenyen menjen a gyermek beszoktatása az új környezetbe.
 

 1. Pakoljunk be az iskolatáskába már be előző este, hogy ne a reggeli kapkodásban kelljen ráeszmélni, hogy kimaradt a tolltartó, vagy éppen a tornazsák nincs összekészítve!
   
 2. Ügyeljünk arra, hogy időben lefektessük gyermekünket, és a lefekvési időt következetesen tartsuk be a továbbiakban is! Nagyon fontos, hogy hozzászokjon a gyermek az időbeosztás fontosságához, továbbá említeni sem kell, hogy a megfelelő alvásidő elengedhetetlen az agy kognitív működéséhez.
   
 3. Ha éppúgy izgultok, mint a gyermek, próbáljátok a lehető legkevésbé kimutatni! Nem jó, ha átragad rájuk a feszültség, esetleg elbizonytalaníthatja őket!
   
 4. Nem maradhat ki egy laktató egészséges és mindenekelőtt finom reggeli sem, ami energiát és lendületet ad, hiszen az első időszak minden bizonnyal kifejezetten fárasztó lesz gyermekünk számára. Készítsünk tojást, vagy esetlen műzlit, zabkását sok gyümölccsel megpakolva.
   
 5. Ügyeljetek a gyermek mozgásigényének kielégítésére. Az eddig megszokottaktól eltérően 45 perces blokkokban kell fegyelmezetten ülniük a padokban. Ezt kompenzálva fontos, hogy szakítsunk időt a testmozgásra!
   
 6. Ne lógjon a gyermek túl sokat az elektromos eszközökön. A telefon, tablet és televízió mind rossz hatással lehetnek a gyermekre, például gátolhatják a nyugodt alvásban őket élinkítő hatásuk miatt.

Iskolakezdési akciós termékeink: https://www.toycity.hu/index.php?route=product/list&special=1

Csekkoljátok limitált ideig elérhető Iskolakezdéshez összeállított csomagajánlatunkat. Olyan játékokat és fejlesztő eszközöket tartalmaz, melyek kifejezetten az iskolai tananyag könnyed, játékos de mégis hatékony elsajátítását szolgálják!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Iskolakezés